071 ICT Café

<a href="http://www omeprazole dr 20mg capsule.071-ict.nl/”>071 ICT logoTijdens het ICT Café van 071 ICT in december gaf AnyWi een korte presentatie over het project Internet op cruiseschepen. Het gebruik van iPads, tablets en smartphones wordt steeds belangrijker, ook op reis. Een goede internetverbinding is dan ook voor vele toeristen onmisbaar. Touroperators eisen steeds vaker dat cruisemaatschappijen internet aan boord leveren zoals men dat thuis gewend is. De meeste hotels bieden inmiddels gratis wifi aan hun gasten aan, maar op cruiseschepen is dit minder makkelijk te organiseren.

In zijn presentatie De iPad als reisgids. Een probleem voor Cruisemaatschappijen! vertelde Nick Hibma over de complexiteit van mobiel internet en de problemen waar cruisemaatschappijen mee geconfronteerd worden zoals:

  • hoge kosten
  • onbetrouwbare verbindingen
  • ontevreden gasten

AnyWi werkt momenteel aan een oplossing voor deze problemen.

071 ICT is hét platform voor de Leidse ICT-branche en ICT-professionals. Het motto van 071 ICT is: Vernieuwing door ICT. 071 ICT organiseert vier keer per jaar netwerkbijeenkomsten. Naast de presentatie van AnyWi was er tijdens de laatste bijeenkomst ook een presentatie over CrowdRoaming, een project dat toeristen op een innovatieve manier probeert te voorzien van internet via de databundels van de lokale bevolking.