Scylla Tours

Probleemstelling: gebrekkige of kostbare internetverbinding aan boord van cruiseschepen
Goed en betaalbaar internet aan boord van schepen is sinds de enorme populariteit van tablets, smartphones en notebooks een eis geworden van klanten. In opdracht van Scylla Tours heeft AnyWi een oplossing ontwikkeld voor sneller, betrouwbaarder èn betaalbaar internet aan boord. Deze oplossing heeft bovendien geleid tot de ontwikkeling van een SIM-switcher, de SigQ-router.

Deze logistieke draadloze oplossing bestaat onder andere uit:

  • Hardware ontwikkeling voor datacollectie
  • Gateway met Satelliet, 3G en WiFi-connectiviteit
    simswitch2

SIM-switcher Voor Scylla Tours ontwikkelende AnyWi een kastje dat kan schakelen tussen de V-satelliet en diverse 3G simkaarten. Het apparaat communiceert met de dichtstbijzijnde antenne voor de snelste en goedkoopste verbinding. De gebruiker aan boord ervaart snel en betrouwbaar internet. Op afstand worden de activiteiten en eventuele problemen gemonitord. Zo ontwikkelden we een programma voor de sim-management. Elke sim – met z’n eigen landcode – is uniek.
6 schepen, 28 simswitchen, 180 simkaarten, altijd de juiste sim: geen roamingkosten.

Dankzij het monitoren zijn van ieder schip alle simkaarten af te lezen. Waar de kaart (en dus het schip) is, wat het gebruik was, hoe lang de kaart nog geldig is enz. Scylla tours beheert zelf de contracten met de diverse providers. Op afstand is de sim ook te deactiveren, bijvoorbeeld als de kaart defect is. Het monitoren gebeurt via een website, daarop worden alle gegevens van de simkaarten verzameld. De volgende stap is het maken van mooie grafieken en tabellen om de gegevens en de historie af te kunnen lezen.