Onze experts

Henk Uittenbogaard is sinds de oprichting directeur van AnyWi Technologies. Tevens is hij voorzitter van stichting Living Lab dat innovaties stimuleert door actieve betrokkenheid van eindgebruikers tijdens het ontwerpproces. Als managing director was hij verantwoordelijk voor de Nederlandse vestiging van Joost Internet TV (van de oprichters van Skype). Daarvoor was hij veertien jaar directeur van Blue Cielo Holding BV, marktleider op het gebied van asset management software voor engineers. Hij studeerde Elektrotechniek en Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

Nick Hibma is betrokken in het bedenken van innovatieve oplossingen voor complexe problemen. Nick heeft diepgaande kennis van systeemontwerp, -integratie, protocollen, programmeertalen en  -methoden en heeft veel ervaring met projectmanagement. Hij heeft management- en technische functies bekleed bij Cope IPS, HITT Traffic en Qube Software en werkte hij een aantal jaren voor het JRC. Hij studeerde Informatica aan de Universiteit Twente en was o.a. betrokken bij de implementatie van USB-support in het FreeBSD besturingssysteem. Een van de projecten waar breinkraker Nick zich mee bezighoudt, is het vinden van een oplossing voor optimale internetverbindingen aan boord van schepen.

Dirk-Willem van Gulik is sinds de oprichting van AnyWi betrokken als adviseur van IT-infrastructuur en WEB toepassingen. Bij BBC is hij werkzaam als CTA en voordien als CTO bij Joost, Internet TV (van de oprichters van Skype). Daarvoor was hij werkzaam bij het JRC, de Europese Commissie, de Verenigde Naties, diverse telecombedrijven en bij een aantal satelliet- en ruimtevaartinstanties. Bij de standaardiseringsorganisatie IETF heeft hij gewerkt aan metadata, GIS en internetstandaards, waarbij specifiek aandacht werd besteed aan de beveiliging van complexe verbindingen en systemen. Daarnaast was Dirk-Willem president van de Apache Software Foundation.

Rick van der Zwet is als Project Engineer verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van de klant in technisch passende oplossingen die op tijd geleverd worden. Als systeem engineer bij Cope IPS, Joost en Optiver heeft hij een solide basis gelegd op het gebied van techniek en project management. In zijn vrije tijd is hij actief bij projecten als Stichting Wireless Leiden en FreeBSD. Hij is afgestudeerd aan het LIACS Leiden University op het onderwerp data-mining in telemetrie-data.

Morten Larsen works in development of human-centred software systems and performs R&D in human factors-related projects. He received his Ph.D. in Engineering in 1994 from the Technical University of Denmark, and has since worked at the JRC, as a consultant on topics regarding human factors and interactive training in the aviation domain (ATC and flight crews), alongside more traditional software work.